DITEC® LACKSKYDDSBEHANDLINGAR

VÅR FILOSOFI: är att redan när bilen är ny försöka skydda de mest utsatta delarna för att hålla bilen i nyskick så länge som möjligt. Det svenska klimatet gör att din bil utsätts för extrema påfrestningar på bl.a. lacken. Salt, fukt och grus är en kombination som fräter, bleker, repar och åldrar lacken i förtid. Därför är våra lackskyddsbehandlingar en god investering. Oavsett vilken av våra behandlingar du väljer har du fattat ett klokt beslut som ger dig en lättskött bil i åratal.

I GRUNDPRISET FÖR VÅRA LACKSKYDDSBEHANDLIGAR INGÅR ALLTID:
Tvätt, lackrengöring, inspektion, maskering, lättare/ mindre lackkorrigering & glanshöjande poleringsprocess, preparering och appliceringsmoment för respektive lackbehandling. Priser avser bil med god lackkondition. Utökad lackkorrigering av repad och sliten lack kan anpassas utifrån behov och önskemål, detta tillkommer enl. ök. Fråga oss så berättar vi mer om denna tilläggstjänst.

VILKEN LACKSKYDDSBEHANDLING PASSAR DIG BÄST?
Här nedan hittar du våra 4 olika lackskyddsbehandlingar och kort information om varje behandling som guidar dig till det lackskydd som passar dig och din bil bäst. Några frågeställningar som kan vara bra att tänka på är:

 

  • Hur känslig är lacken på just din bil?
  • Hur länge planerar du att ha kvar bilen?
  • Hur tvättar du den?
  • Vad får det lov att kosta?

 

 

Nedan finner du våra 4 olika premiumlackskydd

En lackskyddsbehandling hos oss ger:

  • Ökad slitstyrka så att lacken blir mer tålig mot yttre påverkan
  • Ökad glans och lyster
  • Smuts och vattenavvisande lackyta
  • Minskat behov av tvätt
  • Upp till 9 års systemgaranti

DITEC® CERAMIC LIGHT

För dig som vill ha en prisvärd lackskyddsbehandling med fin glans bra prestanda. Keramiskt lackskydd med mycket stark smuts och vattenavstötande effekt, 3 års garanti och är mycket bättre än alla vaxer som finns på marknaden…
 
Återbehandling rekommenderas var 12:e månad.
 
 
 

 

DITEC® CERAMIC PLUS

Lackskyddsbehandlingen ger stark motståndskraft mot yttre påverkan, är vattenavvisande och gör det svårt för smuts att fästa. Ditec® Ceramic Plus är en en-komponents keramisk lackskyddsbehandling som framhäver en exceptionell glans och ger ett fantastiskt värde för pengarna. Lackskyddsbehandling med 6 års garanti. Skyddet har en högre hårdhet och är starkare än light-behandlingen.
 
Återbehandling rekommenderas var 12:e månad.
 
 
 

 

DITEC® CERAMIC ULTRA

För dig som vill ge din bil det allra bästa lackskyddsbehandlingen som ger exceptionell glans, extrem hårdhet och fantastisk hållbarhet för alla klimat… Underlättar för dig att hålla bilens finish på absolut topp! Vår absolut bästa behandling.
Återbehandling rekommenderas var 12:e månad.
 
 

 

 

DITEC® ORIGINAL

Vår klassiska lackkonservering med rötter ifrån 70-talet, är än idag en av de mest sålda behandlingarna på marknaden. Det är en polymerbaserad två-komponentsbehandling som ger lacken en naturlig blank, slät och fin yta. Den gör bilen lättare att tvätta och försvårar för smuts att fästa. Perfekta valet för dej som tvättar mer sällan, men vill ha en lättvättad bil när det är dags.
Återbehandling rekommenderas var 18:e månad.
 
 

Återbehandling – Välkommen tillbaka!

Behöver man återbehandla bilen?

Ja, oavsett vilken lackskyddsbehandling som applicerats behöver bilens lack en ordentlig rengöring med ett visst intervall. Detta gäller oavsett vilken leverantör av lackskyddsbehandling man valt, oavsett vad man anger i reklamen.

Återbehandlingen inleds i tvätthallen med en grundlig tvätt där eventuell fastbränd tjära, asfalt och flygrost avlägsnas på kemisk väg. Bilens skick besiktigas, finns djupare repor till följd av yttre åverkan som behöver avlägsnas? Om korrigeringsbehov finns så utföres detta i samråd med kunden mot en merkostnad. Om inte, vilket är normallfallet avslutas återbehandlingen med att lackskyddsbehandlingen förstärks.

Återbehandlingen är en förutsättning för att systemgarantin skall gälla. I våra garantiprogram gäller 12 månader eller 3000 mil för de keramiska behandlingarna och 18 månader eller 3000 mil för Ditec Original.

Återbehandlingen avslutas med att garantikortet stämplas och registreras i vårt garantisystem, DOBS vilket är ett stort mervärde vid försäljning och för nästa ägare.

Efter återbehandlingen bör man vänta två veckor innan bilen tvättas.

Har det råkat hända några olyckor på vägen?

Om du vet av några specifika problemområden eller skador på din bil, meddela oss gärna så tittar vi på det under återbehandlingen. Du kan givetvis komplettera en återbehandling med någon av våra övriga bilvårdstjänster som till exempel invändig rekond, glas eller skinnbehandling.

Välkommen tillbaka!