Lackförsegling

Varför behöver jag en lackförsegling?

En lackförsegling är en behandling för dig som inte vill, kan, orkar eller har tid att vaxa och putsa bilen. Förseglingen ger inte bara ett fantastiskt skydd mot åldrande, blekning, utan bilen blir även enklare att tvätta då smuts inte fastnar lika lätt och den blir snygg med en glänsande lack.

Lacken får dagligen utstå mycket som är skadligt för den. Faktorer som solljus, nederbörd, vägsmuts samt slitage i trafiken ökar risken för att bilen blir skadad av rost och repor. En lackförsegling ger lacken en härdad yta och ett starkt skydd mot detta. Den ger också bilen ett vatten- och smutsavvisande skydd som gör det svårare för smutsen att få fäste på bilen.

 

Vad är skillnaden på vår lackförsegling och det vax du kan köpa i affären?

Alla produkter som går under den klassiska benämningen ”bilvax” syftar till att höja glansen, skydda lacken och göra bilen mer lättvättad. Så långt är allting bra, problemet är den korta hållbarheten. Oftast håller ett vanligt vax ca 3-6 månader beroende på hur mycket du använder bilen.

Vår keramiska lackförsegling har egenskaper som gör att hållbarheten är mycket lång. Dessutom har inte en keramisk lackförsegling de negativa inverkningar som många vaxer med innehåll av silikon och lösningsmedel kan ha.

Hur går en lackförsegling till?

Vår försegling är en keramisk lackförsegling, vilken har Kiseldioxid (SiO2) som aktiv ingrediens.

Först genomgår bilen en mycket noggrann process i flera steg där ytan på bilen byggs upp i flera steg för att få en helt perfekt lack att applicera förseglingen på. Därefter appliceras förseglingen mkt noga för hand, en yta i taget. När alla ytor är förseglade får bilen härda över natten och ett avslutande lager med sealer appliceras dag 2. Behandlingen slutförs med en slutlig ”detailing” och inspektion.

Din bil är nu klar för leverans.

ditec lackförsegling

Med en lackförsegling så säkerställer vi att lackens kvalité, glans och tålighet bevaras på bästa sätt.

 

Upp till 9 års garanti

Bevarar glans & tålighet

Boka ditt Ditec lackskydd från 3995kr

Lägg till Premium paket  för 2195:- så får du även fälg/glasbehandling samt behandling av skinn/textil invändigt.

Fördelar med en lackförsegling?

  • Smutsen fäster inte lika hårt
  • Lacken kommer att se bättre ut
  • Bättre andrahandsvärde
  • Kemikalieresistent
  • Överlägsen livslängd
  • Skyddar mot blekning (UV strålning)
  • Biltvätten förvandlas till ett rent nöje

Skyddar lacken, höjer glansen och gör bilen lättvättad

Återbehandling

Inget varar för evigt, inte vår keramiska försegling heller. Trots att den är extrem stryktålig så kommer den att slitas på de ytor som utsätts för hård mekanisk nötning (front & sidor).

Vårt återbehandlingsprogram är perfekt för dig med en bil som redan är behandlad hos oss. Vi tvättar och rengör bilen utvändigt, inspekterar ytan, går igenom lack och bättrar på förseglingen.

För att bevara bilens glans och lättskötthet bör du göra en återbehandling regelbundet. Vår rekommendation är återbehandling med 12-24mån intervall beroende på körsträcka/slitage.

 

Om du vet av några specifika problemområden eller skador på din bil, meddela oss gärna så tittar vi på det under återbehandlingen. Du kan givetvis komplettera en återbehandling med någon av våra övriga bilvårdstjänster.

Återbehandling bör göras med 12-24mån intervall beroende på körsträcka/slitage. En keramisk lackförsegling fungerar både på ny som begagnad bil. Ny eller beg, får du räkna med att vi behöver bilen i två arbetsdagar.

 

Skicka offertförfrågan